XL-Byg bruger mentorordning til at holde på elever – mærker en stor forskel 

Der er mangel på uddannet arbejdskraft i detailbranchen, så XL-Byg gør, hvad de kan for at holde på deres elever. Byggekæden har derfor oprettet en mentorordning, hvor hver elev får sin egen personlige mentor.

Én af de elever, der har fået en mentor, er Simon Bøgelund. Han har været elev hos CF Ringsted siden august 2018, og han sætter stor pris på, at han kan gå til sin mentor, Stinus Dreier, med stort og småt.

– Det er meget nemmere med en mentor, fordi du kan spørge ham til råds. Stinus har for eksempel selv gået på skolen, hvor jeg går nu, så det gør det nemmere i forhold til spørgsmål og sådan noget, siger Simon Bøgelund.

Målbar effekt

Xl-Byg har arbejdet på at udvikle en mentorordning de seneste tre til fire år, så alle butikker med elever har fået etableret ordningen. Effekten kan allerede ses.

– Vi mærker i virkeligheden en rigtig stor forskel. Hvis man kigger på tallene, så kan man se, at den tilgang, som vi har til vores elever, gør, at vi har et frafald på omkring syv procent. Generelt ligger frafaldet på de her fag på over 20 procent, så vi synes, det er en succes, fortæller Liselotte Christensen, HR og kommunikationschef i XL-Byg.

Positive gevinster

På uddannelsesstedet ZBC hilser man mentorordningen i XL-Byg varmt velkommen.

– Det er godt, at vi kan være med til at give eleverne en god start på deres arbejdsliv. Jeg tænker, at det kan være med til at fastholde dem i deres uddannelser, så det er vi selvfølgelig glade for, siger Glenny Hansen, Direktør for erhvervsuddannelser på ZBC.

Den betragtning er mentorerne i XL-Byg enige i. For dem at se, er der udelukkende positive effekter ved, at hver elev får en personlig mentor.

– Vi tror på, at vi med denne mentorordning får en elev, som trives, som er motiveret, og som holdes fast i deres uddannelse, siger Stinus Dreier, mentor i CF Ringsted.

XL-Byg bruger en million kroner på mentorordningen om året. På landsplan har byggekæden årligt omkring 100 detailelever under uddannelse.  

Source: XL-Byg bruger mentorordning til at holde på elever – mærker en stor forskel | TV2 ØST

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.