Vil du være med i ledelsen af en mentorordning for tidligere indsatte?

Mange løsladte har svært ved at få hul på et liv i frihed med alt hvad det indebærer af bolig, forsørgelse, job, etablering af et berigende fritidsliv og dagligdagens gøremål – og risikoen for at vende tilbage til et liv med kriminalitet er stor.

Derfor søger Røde Kors Hovedstaden nu en frivillig aktivitetsleder til at indgå i vores team af i alt tre frivillige aktivitetsledere i vores mentorordning for løsladte, Primus Motor.

Aktivitetslederne skal rekruttere og understøtte de frivillige mentorer, tage første samtale med indsatte deltagere i fængsler og arrester, indgå samarbejder med projektets partnere samt organisere og understøtte møderne i mentorgruppen, herunder arbejde sammen med sekretariatet.

Som aktivitetsleder skal du være god til at omgås mennesker, have mod på at lede andre frivillige og lyst til selv at være frivillig i en netværksgruppe. Du kommer til at indgå i et team med to andre aktivitetsledere, så det er vigtigt, at du er en holdspiller og trives i et team.

Der er stor fleksibilitet og frihed i planlægning og opgaveudførelse, da du kan lave meget hjemmefra. Timeantallet kan variere fra uge til uge, men du skal regne med ca. 5-10 timer ugentligt.

Det er absolut en fordel hvis du har kørekort og bil til rådighed, da der vil være rejseaktivitet til Fyn og Jylland, når du skal besøge indsatte. Alle rejseomkostninger er dækket af Røde Kors.

Vi klæder dig på med kurser og sparring, og du bliver en del af Røde Kors´ landsdækkende fællesskab af frivillige.

Kan du nikke ja til nedenstående?

  • Bor du i eller omkring København?
  • Har du ben i næsen og en god portion livserfaring?
  • Har du 5-10 timer om ugen, hvor du gerne vil gøre en forskel?
  • Vil du lede et mentornetværk?

Så send en motiveret ansøgning og dit cv. Rekruttering sker gennem afholdelse af personlige samtaler af 2 runder.

Ansøgningsfristen er den 12. juli 2018 kl. 12.00. Der er forventet opstart i slutningen af august/starten af september 2018.

Du kan læse mere om Primus Motor på vores hjemmeside: http://hovedstaden.drk.dk/det-goer-vi/netvaerk-for-koebenhavnere/primus-motor-mentorordning-for-loesladte/

Mentorordningen er bl.a. støttet af TrygFonden.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.