Vejle tilbyder misbrugere peer-to-peer-støtte

Vejle Misbrugscenter og Psykiatrifonden vil gennem en ny, frivillig mentorordning danne fællesskaber og mindske ensomhed blandt mennesker, der er på vej ud af et misbrug eller tidligere har været i et misbrug. Projektet bygger på peer-to-peer-støtte, som oversat betyder ‘bruger-til-bruger-støtte’, da begge får gevinst ved ordningen.

Det bygger videre på en allerede afprøvet metode for peer-støtte, hvor mennesker i socialpsykiatrien i Vejle får støtte af en mentor. Ideen er, at det hjælper dem til at få det bedre og med at blive en del af samfundet. Resultaterne viser, at personlig erfaring er inspirerende og motiverende for den anden, som endnu ikke er nået så langt. Mentorerne oplever også, hvor givende det er at gøre en forskel for andre.

Projektet lægger op til, at makkerparrene mødes en til to gange hver 14. dag i løbet af et halvt år. Peer’en og mentoren bestemmer selv, hvad de vil lave. De kan fx tage til fodbold eller dyrke sport sammen – eller bruge tiden på en gåtur eller en kop kaffe. Der vil være enkelte fællesarrangementer for alle deltagere som fx en sommerudflugt, julefrokost eller cafédage. For mentorer gælder det, at de skal have været ude af misbruget i minimum et år.

Kilde: Vejle tilbyder misbrugere peer-to-peer-støtte

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.