V-politiker parat til at genoverveje besparelser på mentorordning | Østjylland | DR

Britt Bager (V), medlem af Folketingets beskæftigelsesudvalg, tager kritik fra Landsforeningen Autisme til efterretning.På finansloven for 2016 har regeringen skåret knap cirka 110 millioner kroner på en mentorordning, der skal hjælpe udsatte ledige i arbejde. Men Venstres Britt Bager, der er medlem af Folketingests beskæftigelsesudvalg, giver gerne beslutningen et nærmere eftersyn.  

– Vi skal se på det og på, om det skal opprioriteres til finanslovsforhandlingerne i 2017, siger Britt Bager.

Besparelserne er nemlig katastrofale for blandt andre autister, mener formand for Landsforeningen Autisme Heidi Thamestrup.

– Det, vi ved, hjælper, er mentorstøtte, men det har man så forringet, siger hun.

Det vil blive taget til efterretning, lyder det fra Britt Bager.

– Vi har sat en ny reform i gang og nogle nye ressourceforløb, som faktisk har vist sig at være rigtig, rigtig gode rundt omkring. Men det er klart, at når man sætter ting i gang, skal der evalueres, og det kan godt være, mentorordningen skal laves om.

Landsforeningen Autisme mener, at ressourceforløbene skyder forbi deres medlemmer.

– Det er bestemt ikke det samme som at have en mentor, for de går jo ind og sørger for at et menneske med autisme kan fungere på en ordinær arbejdsplads.

– Ressourceforløberne er jo noget helt andet – det handler om at holde folk fra en førtidspension, siger formand Heidi Thamestrup.

Foreningen har spurgt deres medlemmer, og ifølge den er kun én ud af ti jobparate autister i job.

Kilde: V-politiker parat til at genoverveje besparelser på mentorordning | Østjylland | DR

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.