Underklassen er valgkampens tabu

Uanset udfaldet af det kommende valg sker der ikke meget for underklassen, mener 16-årige Julie Rasmussen. Hun og moren Irene, der deltager i TV 2-dokumentaren ’På røven i Nakskov’, oplever, at politikerne og middelklassen helst vil undgå at tale om underklassens problemer

»Min pointe er helt klar: Du kan ikke forvente, at et menneske, der er på røven og er gået ned med sygdom eller en arbejdsskade, vil vise tillid til et system, som ikke viser tillid til ham. Vi ser gang på gang, at det fejler, og folk bliver syltet i systemet. Det hjælper heller ikke, at de laver rotationer på deres sagsbehandlere. Jeg har været heldig, for jeg har haft den samme sagsbehandler, siden jeg blev sygemeldt i januar 2012. Hun er guld værd. Hun får et kram, hver gang jeg ser hende. Hun har passet på mig. Havde det ikke været for hende, var jeg ikke kommet ud af min depression, det er 100 procent sikkert. Hun har set mine ressourcer og forstået, at jeg havde behov for at komme i behandling i distriktspsykiatrien og få fred og ro til at rejse mig igen,« siger hun. Julies far, den arbejdsskadede lastbilchauffør Kenneth, som i dag er flyttet fra familien, har modsat Irene haft mange sagsbehandlere.

Kilde: Information

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.