Udsatte unge får mentorordning på Lolland

Lolland Kommune har sammen med Foreningen For Ansvarlige Børn og Unge indgået et samarbejde om at oprette en lokalafdeling af frivilligforeningen Gadespejlene – mentorer for unge. Det skal være med til at hjælpe Lolland Kommunes forebyggende indsats over for unge udsatte, kriminelle og kriminalitetstruede i alderen 12 – 25 år.

– Aftalen om at få Gadespejlene til Lolland Kommune er blevet til, fordi vi ønsker atudbygge den forebyggende indsats over for udsatte, kriminelle og kriminalitetstruede børn og unge. Gadespejlene vil medvirke til at styrke den individuelle indsats for disse unge, som typisk mangler ressourcestærke voksne i deres liv, og foreningen er derfor et godt supplement til de offentlige tilbud, fortæller Social- og Arbejdsmarkedschef Allan Ruders.

Gadespejlene er en mentorordning af voksne, der hjælper børn og unge mellem 12 og 25 år. Målet er blandt andet at lære de unge at tage ansvar for deres eget liv, gøre det muligt at fasthole en skolegang eller et arbejde, og sørge for de unge ikke begår kriminalitet.

”Vi er stolte af at kunne fortsætte vores udbygning afGadespejlene med en aftale med Lolland Kommune. Vi har allerede stor succes med vores nuværende afdelinger af Gadespejlene i Roskilde, Holbæk og Lejre kommuner og ser frem til at opbygge en stærk gruppe af ressourcestærke voksne med lokal forankring. Alle, der er interesseret i at gøre et godt stykke frivilligt arbejde for målgruppen, er meget velkommen til at kontakte mig,” lyder det fra projektleder Asger Freltoft Knudsen.

Den 1. oktober mødes foreningens projektleder Asger Freltoft Knudsen, skolesektorchef Bjarne Voigt Hansen og Ungdomsskoleinspektør Mike Jepsen på Campus Nakskov klokken 08.30 og underskriver aftalen officielt.

 

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.