Udsatte skal ind i virksomhederne

Region Midtjylland vil i de kommende tre år give virksomhederne særlige muligheder for at trække udsatte borgere ind i medarbejderstaben. Derved kan virksomhederne både øge deres egen konkurrenceevne og være med til at løse en af samfundets store udfordringer. 600 midtjyske borgere får nu en ekstra chance for at komme i arbejde, selv om de på det nærmeste er blevet opgivet af beskæftigelsessystemet.

De vil blive tilbudt et særligt indslusningsforløb i en virksomhed, hvor der både er menneskelige og økonomiske ressourcer til at tage hensyn til de udfordringer, som tidligere har forhindret dem i at få et job.

Indslusningsforløbet er en del af projektet Rummelig imidt, som Regionsrådet for Region Midtjylland på sit møde onsdag besluttede at støtte. Projektet får således 10 mio. kroner fra de regionale erhvervsfremmemidler, og Vækstforum Midtjylland supplerer med 19.5 mio. kroner fra EU’s Socialfond.

Kilde: Udsatte skal ind i virksomhederne – Region Midtjylland

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.