Unge med indvandrerbaggrund, psykisk sygdom, misbrug, omsorgssvigt og kort eller ingen uddannelse tæller en stor del af det stigende antal af unge hjemløse. Det gælder både herhjemme, i Danmark, og i resten af Europa, erfarer projekt UDENFOR i forbindelse med arbejdet med unge hjemløse.
Oftest er de UDENFOR, inden de, i ordets faktiske forstand, havner UDENFOR – på gaden – i liv som hjemløse. Det stigende antal af unge hjemløse, der i forbindelse med SFIs seneste nationale hjemløsetælling talte 1755 unge mellem 18 og 29 år, udgøres nemlig ofte af minoriteter, første- eller andengenerationsindvandrere, eller unge, der grundet psykisk sygdom, misbrug, omsorgssvigt eller kort eller ingen uddannelse føler sig udenfor fællesskabet.
I SFIs tælling fremgår det blandt andet, at 22 procent af de hjemløse 18-24 årige har første- eller andengenerationsindvandrerbagg
Her kom det blandt andet også frem, at særligt LGBTQ-unge (lesbian, gay,bisexual,transgender, queer) i flere Europæiske lande, samt USA og Canada, udgør en betydelig del af hjemløsestatistikken. Dette er dog ikke en dokumenteret tendens i Danmark og heller ikke en problematik, vi umiddelbart er stødt på i vores gadeplansarbejde.
Læs også projekt UDENFORs kronik, Vi skylder de unge hjemløse en hjælpende hånd, som blev bragt i Kristeligt Dagblad d. 29. janua
Om projekt UDENFOR her