Tre kommuner får penge til mentorordning for flygtninge | TV ØST

Sorø, Ringsted og Næstved er tre af fem kommuner, som nu får støtte fra staten til at etablere et mentorkorps, der skal hjælpe flygtninge i job. Der er for mange flygtninge, der ikke er kommet i job, efter de har opholdt sig fem år i Danmark. Det mener Udlændinge- og Integrationsministeriet, og derfor har de afsat penge til en mentorordning, der skal hjælpe flygtningene på rette vej. 

I den forbindelse har Sorø, Ringsted og Næstved sammen med Haderslev og Helsingør kommuner fået støtte fra ministeriet til at etablere et mentorkorps. Det skal ske i samarbejde med det lokale foreningsliv, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Har uddelt 4,4 millioner kroner

Mentorerne skal blandt andet være med til at få flygtninge i arbejde ved at hjælpe med at oversætte svære tekster fra virksomheder og myndigheder og ved at undervise flygtningene i den danske virksomhedskultur.

– Vi stiller stadig større krav til de flygtninge og indvandrere, der er her, om at arbejde og bidrage til samfundet. Nu hjælper vi dem med at leve op til de krav ved at oprette et korps af frivillige mentorer, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelse.

Foruden de fem kommuner har også tre erhvervsorganisationer fået støtte til at hverve mentorer blandt deres medlemmer. Der er tale om Dansk Metal, HORESTA og Ledernes Hovedorganisation.

Mentorerne bliver tilbudt en mentoruddannelse, som skal ”ruste dem til arbejdet med at få flygtninge i job”, som ministeriet formulerer det.

I alt får de fem kommuner og tre erhvervsorganisationer 4,4 millioner kroner at arbejde med.

Kilde: Tre kommuner får penge til mentorordning for flygtninge | TV ØST

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.