Tager et år fri for at hjælpe sårbare unge

Lisbeth Gasbjerg fra Skanderborg har taget et usædvanligt valg. Hun har sagt sit gode job gennem 11 år op for at arbejde frivilligt i mentororganisationen Come Together det næste år.

Det var mødet med ildsjælen og stifter af Come Together, John Mitchell, der gav det sidste skub, til at Lisbeth turde tage springet og udleve en drøm, hun længe har haft. Nemlig at tage et års pause fra arbejdsmarkedet og arbejde frivilligt i en velgørende organisation – og gerne hvor de udsatte og sårbare unge er målgruppen.

“Jeg synes, vi som voksne med lang livs- og joberfaring bør give noget videre til dem, der er yngre og ikke har en ressourcestærk voksen i deres netværk. Derfor meldte jeg mig i første omgang som mentor i Come Together, der netop hjælper udsatte og sårbare unge ved at matche dem med en voksen, der kan hjælpe dem godt på vej.”

“Min mentee havde brug for hjælp til at blive klar til sin eksamen, så hun kunne færdiggøre sin uddannelse og søge en elevplads. Hun kom til Danmark for fire år siden og har ingen forældre eller andre voksne i sit netværk, der kunne hjælpe hende. Så det var mindst lige så stort for mig, da hun fik huen på og et 7-tal til eksamen,” fortæller Lisbeth.”

Motiverende at hjælpe andre

Hun fandt det spændende og motiverende at kunne hjælpe endnu flere sårbare end i dag, hvor Come Together er repræsenteret i Skanderborg, Horsens, Odder og Favrskov.

Samtidig kan hun bruge 11 års erfaring fra jobbet som projektkoordinator på Finanssektorens Uddannelsescenter, når det kommer til kommunikation, koordinering og prioritering af opgaver.

“Vores håb er at blive landsdækkende, så vi kan søge flere midler og fonde, som skal bruges til at udbrede Come Together til endnu flere byer. Tænk sig de muligheder, der åbner sig, så vi kan hjælpe endnu flere ensomme unge,” uddyber hun.

Come Together er en frivillig mentororganisation, der hjælper ensomme og udsatte unge ved at matche dem med en mentor, som de kan mødes med et par gange om måneden. De unge bliver matchet med en mentor ud fra interesse – f.eks. en fælles fritidsinteresse eller lysten til at gå en tur og snakke eller lave mad.

Interesserede kan læse mere på www.cometogether.dk

Source: Tager et år fri for at hjælpe sårbare unge

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.