Succesfulde mentorordning på plejecenter i Munkebo

Den succesfulde mentorordning på Lindhøj Plejecenter vækker interesse i hele landet.

Munkebo: – Hvis jeg ikke var kommet herned i kælderen på Lindhøj Plejecenter, så tør jeg slet ikke tænke på, hvordan jeg ville have haft det i dag.

Ordene kommer fra 25-årige Morten Eithz, der netop har skrevet lærlingekontrakt med Lindhøj. Om to år og fem måneder kan han skrive ejendomsservicetekniker på sit visitkort – eller på godt dansk: Pedel.

Dermed er Morten Eithz endnu en af solstrålerne fra Lindhøj. For hverken Morten eller hans omgivelser havde troet på den udvikling, hvis man havde spurgt dem sidste år.

Morten Eithz havde i løbet af en ledighedsperiode udviklet angst i en grad, så han lukkede sig helt inde og var sygemeldt i et halvt år.

Men så var det, at han kom i arbejdsprøvning hos de gode folk på Lindhøj, og så gik det stærkt.

– Jeg er så glad for at være her, og jeg er fuldstændig sikker på, at havde det ikke været for Lindhøj, så var jeg ikke nået så langt med min angst, for selvom der er lidt endnu, så har jeg fået det meget bedre, fortæller han stolt.

Det er Jørgen Sthen Hansen, der er Mortens mentor fem timer om ugen.

Kilde: Med Munkebo som forbillede – fyens.dk – Kerteminde

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.