Statens online lektiehjælp bliver overtaget af frivillige 

HJEMMEARBEJDE: Ungdommens Røde Kors overtager den statslige ordning Lektier Online. Det bliver ikke sidste gang, en offentlig opgave flytter ud til civilsamfundet, varsler kulturminister Mette Bock (LA). Forskere efterlyser en principiel debat om opgaveglidning.

Når børn i 6. til 10. klasse sidder fast i andengradsligningerne eller får de tyske verber galt i halsen, kan de fremover få online hjælp til lektierne af en ung frivillig fra Ungdommens Røde Kors (URK).

Den statslige lektiehjælp, Lektier Online, er blevet overdraget til URK, som skal udvikle og styrke den faglige livline.

Organisationens direktør Anders Folmer Buhelt er begejstret for opgaven. Og han tror på, at der er en særlig værdi i, at det er unge frivillige, som giver skolebørnene en digital hånd.

”Det har en betydning, at vores lektiehjælpere selv er unge, som inden for en overskuelig fortid selv har siddet i en lignende situation med udfordringer i skolen,” siger han og fortsætter:

Læs videre:

Kilde: Statens online lektiehjælp bliver overtaget af frivillige – Altinget: civilsamfund

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.