“Sig det højt” – vil du være frivillig mentor?

I mentorordningen i ”Sig det højt” uddannes unge kvinder, der selv har oplevet mistrivsel, til at være mentorer for andre kvinder (mentees), der oplever mistrivsel. Lyder det som noget for dig at være mentor?

I “Sig det højt” har vi en mentorordning unge kvinder imellem, hvor kvinder, der selv har oplevet mistrivsel, bliver mentorer for andre kvinder (mentees), der oplever mistrivsel. Som mentee kan det være enormt givende og udviklende at få råd og støtte fra en anden ung, der selv kender til de udfordringer, man står med. Og som mentor giver ordningen mulighed for at bruge egne erfaringer som en ressource til at hjælpe, støtte og betyde noget for andre – og måske også til at udvikle sig selv.

Mentorerne får en todages uddannelse, udviklet af og afholdt i Psykiatrifonden i København, med afsluttende certifikat. Uddannelsen er fordelt over en lørdag og søndag i samme weekend, hvor mentorerne får viden om blandt andet mentorrollen, forventninger, grænser og værktøjer til samtalen med den unge mentee.

Mentorforløbet løber over cirka et halvt år – med løbende sparring fra Psykiatrifonden. Projektet er fleksibelt, og mentor og mentee kan aftale indbyrdes, hvor ofte og hvordan de mødes eller taler sammen.

Praktisk info om uddannelsen

Uddannelsen foregår en lørdag og søndag i samme weekend – begge dage fra kl. 9.00 til 15.00. Der serveres morgenmad og frokost på begge uddannelsesdage.

Adresse: Hejrevej 43, 2400 København NV.

Vi betaler eventuelle transportomkostninger og hotelovernatninger, hvis man har brug for det.

Lyder det som noget for dig?

Hvis ovenstående fanger din interesse, hører jeg meget gerne fra dig. Kontakt mig gerne for at høre mere om projektet. Så kan vi sammen finde ud af, om det er noget for dig. Det vigtigste er, at du er motiveret for at gøre en forskel for et ungt menneske og selv kan rumme at give din tid og energi i projektet.

Processen herfra er en indledende telefonsamtale og efterfølgende en online visitationssamtale. Herefter vurderer Psykiatrifonden din deltagelse i mentorordningen og den videre uddannelse.

Kontakt projektleder Sarah Vadgaard på tlf. 30 31 46 53 / sv@psykiatrifonden.dk

Source: Vil du være frivillig mentor? | Psykiatrifonden

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.