Røde Kors’ mentorordning har hjulpet unge i kommunen

Faaborg-Midtfyn: Antallet af børn i Faaborg-Midtfyn Kommune, der er anbragt uden for hjemmet, er støt stigende, og med 158 aktuelle anbringelser har niveauet ikke været højere siden 2009.

Sådan lød det fra koncern­chef i Faaborg-Midtfyn Kommune, Jørgen Kyed, her i avisen forud for budgetseminaret tidligere i år.

Han kunne fortælle, at en planlagt besparelse på 6,4 millioner kroner på BUR’s 2016-budget ikke kunne realiseres, men at området havde brug for ekstra 7,7 millioner kroner i 2017 for at dække behovet.

Hos Røde Kors Midtfyn har man også noteret sig, at flere unge har brug for en hjælpende og støttende hånd.

Derfor satte man gang i en mentorordning for unge over 18 år, der har brug for en “voksen” ved sin side.

– Vi har startet mentorordningen op for halvandet år siden, og det vores undersøgelser viste, og vi også hørte mange steder fra var, at der var et kolosalt behov, siger Egon Schlosser, som dog ikke kan melde om et stort stormløb på ordningen.

– Vi kom egentlig også godt i gang og havde fire-fem stykker, og de er så kørt færdigt. Men siden har der ikke været anvisningerne fra kommunen. Så ordningen står på stand by, siger Egon Schlosser.

Kilde: Flere bliver anbragt | Faaborg-Midtfyn | Fyens.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.