Relationer i bevægelse – Peermentor i Silkeborg

Peer-Netværket Danmark deler dette opslag fra vores samarbejdspartner i Silkeborgs Frivilligcenter: Har du lyst til at være en del af et nyskabende peer-mentor projekt i Silkeborg? Brænder du for at hjælpe mennesker med at komme videre i deres liv?
Vi tilbyder en fire uger lang uddannelse i Peer arbejde og recovery med virtuel opstart den 25. marts. På uddannelsen arbejder vi med metoder og værktøjer til at bruge vores egne erfaringer i samspil med de andre deltagere i kurset. Vi får viden og teori om, hvad der virker for mennesker med psykisk sårbarhed inde på livet.
Uddannelsen forbereder dig på at gå ud i rollen som peermentor og støtte og hjælpe et andet menneske med at danne mere overblik og få mere overskud. Du arbejder tæt sammen med os i teamet om at hjælpe den, du er peermentor for, til at deltage i foreningslivet og lige så stille få flere sociale kontakter. Du vil komme til at opleve glæden ved at gå sammen med en anden et stykke af hans eller hendes vej mod et bedre liv.
Undervejs mødes du jævnligt med dine medstuderende fra uddannelsen og med os fra teamet. Vi mødes for at udveksle erfaringer med vores peermentor rolle og for at blive bedre til at sætte relationerne i bevægelse. Du er således aldrig alene om dit arbejde som peermentor.
Projektet er forankret i Frivilligcenter Silkeborg, hvor vi er et team af mennesker med mange års erfaring med mentor- og peerarbejde og med fødderne solidt plantet i foreningslivet. Vores arbejde tager afsæt i værdier om inklusion af alle i foreningerne og fællesskab, at alle mennesker kan komme sig og komme videre, og at de erfaringer vi hver især har haft med sygdom og kriser kan bruges til gavn for andre.
Derfor leder vi efter dig, der har nogle erfaringer med at komme dig, du gerne vil give videre og er et godt sted i dit liv, hvor der er overskud og nysgerrighed til det.
Peer arbejdet er i stor udvikling i Danmark i disse år. Der åbner sig jævnligt nye muligheder for peerfagligheden og på arbejdsmarkedet. Hvis du har lyst til at være en del af den udvikling, så kontakt os på:
Annette Skjødt
Tlf. 8682 0098
Mobil 4042 5197

 

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.