Psykiatriens Unge Peerboard er en gruppe af nuværende og tidligere patienter, der side om side med psykiatriens ansatte deltager i projekter, arbejdsgrupper og netværk. Deres vigtigste opgave er at bistå udviklingen af en mere personcentreret nordjysk psykiatri.
Hvad er et peerboard?
Psykiatrien Region Nordjylland har siden 2015 haft et peerboard for voksenpsykiatrien, og i 2020 stod det peerboard øverst på podiet, da det vandt Årets Borgerinddragende initiativ.
Unge Peerboard
De unge stemmer skal også frem, og det er derfor besluttet, at Psykiatrien nu også skal have et peerboard for unge. I Unge Peerboardet skal vi arbejde med forskellige emner inden for Børne- og Ungdomspsykiatrien, og vi tager udgangspunkt i det, som medlemmerne af peerboardet finder relevant. Indimellem vil vi også blive budt ind til opgaver af afsnittene, ambulatorierne, afdelingsledelsen og Psykiatriledelsen, og så hjælper vi hinanden med at finde løsninger og muligheder. Vi kan også blive budt ind til deltagelse i forskellige arbejdsgrupper. Der sørger vi for sammen at gøre os klar til den opgave, som vi går ind i. I Unge Peerboardet hjælper vi hinanden med at finde en fælles stærk patientstemme, som kan bæres ind på de rette ledelseslag.
Er Unge Peerboardet noget for dig?
Hvis du synes, at Unge Peerboardet lyder som noget for dig, og hvis du er nuværende eller tidligere patient (indenfor de sidste 5 år) i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Nordjylland, har du mulighed for at være med i Unge Peerboardet. For din stemme og din erfaring betyder virkelig meget, da det jo er dig, der ved, hvordan det er at være ung i Psykiatrien. Så er du interesseret i at være med, så er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.
Hør hvorfor andre unge deltager i Unge Peerboardet
Laura fortæller her, hvorfor hun gerne vil være med i Unge Peerboardet:
Signe Alma fortæller her i Psykiatrifondens Magasin, hvorfor hun gerne vil være med i Unge Peerboardet:
Læs artiklen i Psykiatrifondens Magasin
Line
Mit navn er Line. Jeg er uddannet indenfor kommunikation, og så er jeg tidligere patient i Psykiatrien. Fra jeg var ca. 13 år, styrede en spiseforstyrrelse mit liv som min værste fjende og bedste ven. Jeg har kæmpet mig ud og er i dag rask. Da jeg var rigtig syg, tænkte jeg, at jeg gerne ville bruge mine erfaringer til at hjælpe andre, der var ramt på psyken. Og det får jeg heldigvis lov til i mit arbejde nu. Det er fantastisk givende, og jeg glæder mig så meget over, at du også vil sætte dine erfaringer i spil sammen med os. Jeg er sikker på, at vi sammen kommer til at lave nogle virkelig spændende ting, som vil bidrage til en Børne- og Ungdomspsykiatri, som afspejler den hjælp, man har brug, når man er ung og syg.
Camilla
Jeg hedder Camilla og det er mig, der altid tegner til, og når vi mødes. At tegne har altid fyldt meget i mit liv, og da jeg blev syg med først spiseforstyrrelse som 16 årig og senere også psykoser og fik lange indlæggelser i psykiatrien, så blev tegningen mit sprog, indtil jeg selv begyndte at kunne sætte ord på mit indre. Da jeg var allermest syg og fanget i en forfærdeligt mørk sygdomsskov, blev mit lys og vej ud af mørket min drøm om at ville forandre psykiatrien, og derfor arbejder jeg også i psykiatrien i dag. Jeg er selv blevet rask, imens jeg har kæmpet for dette, men jeg håber, I vil være med til at udvikle netop en hjælp, der hjælper i psykiatrien – for det er der brug for!
Malene
Jeg hedder Malene og er enhedens alderspræsident. Jeg er oprindeligt sygeplejerske, men forsker også i brugerinvolvering. Det lyder lidt nørdet, men egentligt betyder det bare, at jeg er super nysgerrig på at skabe et Peerboard sammen med jer, hvor vi i fællesskab kan skabe Danmarks bedste Børne- og Ungdomspsykiatri – nemlig en der giver mening, og hvor man føler sig hjulpet.
Vil du vide mere
Hvis I ønsker at vide mere om Unge Peerboardet og Enhed for Samskabelse, er der her nogle forskellige muligheder. Du er altid velkommen til at kontakte os.
Line Myrup Gregersen
Telefon
91 17 84 75 / 20 27 03 18
Du kan se en film om Psykiatriens Peerboard, der blev lavet i forbindelse med, at Psykiatriens Peerboard vandt Årets Borgerinddragende initiativ i 2020.
Se film om Psykiatriens Peerboard
Læs mere om Enhed for Samskabelse
Source: Psykiatriens Unge Peerboard