Pris til mentorordning i Randers: Nye kollegaer får en fast makker 

På Regionshospitalet i Randers har man indført en mentorordning, som tager nyansatte bioanalytikere i hånden og samtidig giver de andre mere ro. En ordning, der har vundet Danske Bioanalytikeres arbejdsmiljøpris 2020.

De to bioanalytikere – mentor Anne Damgaard Nielsen og nyansat Lisa Stuhr Thejll – fra Afdelingen for blodprøver og biokemi ved Regionshospitalet i Randers har været fast makkerpar, siden Lisa Thejll den 1. oktober begyndte på sit nye job på sygehuset. Den første dag, hun mødte ind, stod Anne Damgaard klar som en slags kollegial storesøster.

Lige fra begyndelsen prøvede jeg at holde mig i baggrunden, når Lisa skulle i kontakt med en patient

– Lige fra begyndelsen prøvede jeg at holde mig i baggrunden, når Lisa skulle i kontakt med en patient, sådan at de ikke straks spottede, at hun var under oplæring. Nogle patienter kan godt finde på at sige: ’Er du ny, så skal du ikke stikke mig.’ Men så plejer jeg bare at sige: ’Hun er god til det. Så er der ikke nogen problemer, siger Anne Damgaard Nielsen.

Det kan være hårdt arbejde at starte i et nyt job. Der er mange ansigter og navne. Arbejdspladsens rutiner og regler – ikke mindst de uskrevne – skal læres. For at undgå at de nyansatte skal forholde sig til nye kolleger hver dag, bliver de på afdelingen i Randers helt systematisk sat sammen med en fast makker, som giver dem en tryg og fokuseret indkøring.

Mentorordningen blev indført i begyndelsen af 2019, og de nyansatte bioanalytikere har været glade for modtagelsen, som har vist dem, at de var ventede på deres nye arbejdsplads

Source: Pris til mentorordning i Randers: Nye kollegaer får en fast makker | amtsavisen.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.