Osama bin Ladens mentor skaber røre i Malmø med sit besøg 

Den verdenskendte salafist, Salman al-Ouda, gæster Malmø i weekenden blandt andet på initiativ fra en lokalpolitiker fra Miljø-partiet.

Det er ikke en tilfældig gæstetaler fra Saudi-Arabien, der har været på besøg i Malmø siden fredag. Det er en salafist og en sand superstjerne for tilhængere af den ekstremt konservative fortolkning af islam. Han hedder Salman al-Ouda, er 60 år og har et internetfølge på over otte millioner mennesker fra hele verden, der følger hans prædikener.

Prædikernes indhold er dybt konservativt, homofobisk og antisemitisk. Salman al-Ouda mener både, at Holocaust er en »myte af enorme proportioner«, og at jøder har for vane at drikke menneskeblod. Derudover går han ind for en »fredelig overgang til sharia­lovgivning i vestlige lande«.

Som om det ikke var nok, var salafisten hovedinspirationskilde og mentor for Osama bin Laden, da han etablerede terrornetværket Al-Qaeda. I denne weekend er han æresgæst i Malmø, hvor han har holdt fredagsbøn og været hovedtaler på en indsamling til fordel for børnene i den syriske borgerkrig.

Kilde: Osama bin Ladens mentor skaber røre i Malmø med sit besøg – Globalt | www.b.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.