Ordning vil få Favrskovs såbare unge og mentorer til at “Come together”

Mentorordning målrettet sårbare unge er kommet til Favrskov. Manden bag initiativet leder nu efter lokale voksne, der har lyst til at gøre en forskel i et ungt menneskes liv.

Det handler bare om at give de unge en person, der interesserer sig for dem, og som kan fortælle dem, at de er gode nok, som de er. For livet er altså ekstra hårdt, hvis man ikke har nogen, der klapper en på skulderen, eller som siger: Hvor er det godt at se dig.
John Mitchell, stifter af den frivillige organisation “Come Together”

 FAVRSKOV: Vi har alle sammen brug for at være omgivet af mennesker, der kerer sig om os, og som kan vise os, at vi er noget værd. Og er man ung og sårbar, er det især vigtigt, at man har i hvert fald én person i sit liv, som på regelmæssig basis kan bekræfte én i, at man er god nok, præcis som man er.

Desværre er det ikke alle udsatte unge, der er så privilegerede at have en sådan person i sin tilværelse. Det ved Hinnerup-borgeren John Mitchell, og derfor har han startet organisationen “Come Together”, som er en mentorordning, der har til formål at bringe sårbare unge sammen med lokale voksne, der har tid, overskud og næstekærlighed at dele ud af.

John Mitchell, der selv er pædagog, og som har arbejdet som bostøtte i den østjyske psykiatri i mange år, startede ordningen i Skanderborg for fire år siden. Siden har den spredt sig til kommunerne Odder og Horsens, og nu har stifteren altså også oprettet en afdeling i sin hjemkommune Favrskov.

– Gennem mit arbejde møder jeg rigtig mange sårbare unge, der døjer med en række forskellige problemer, og som har mange forskellige behov. Den socialpædagogiske indsats gavner selvfølgelig meget, men fælles for mange af de unge er, at de stadig mangler en mere kammeratlig og hyggelig omgang med andre mennesker. Det var derfor, jeg startede ordningen, fortæller John Mitchell, formand i og stifter af “Come Together”.

Kilde: Ordning vil få Favrskovs såbare unge og mentorer til at “Come together” | Favrskov | amtsavisen.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.