Ny mentorordning skal hjælpe udsatte unge | København 

Det kan være svært at være ung, hvis bølgerne går højt derhjemme, og hvis man kæmper med sociale og faglige udfordringer. Så for at hjælpe udsatte unge starter Københavns Kommune nu et nyt tilbud, hvor mentorfamilier får udsatte unge tilknyttet. Som mentorfamilie skal man være godkendt som enten pleje- eller aflastningsfamilie og være indstillet på stå til rådighed for tre unge alle ugens dage.

– Man kan hjælpe de unge med lektier og med at passe fritidsaktiviteter. Man kan også tale med dem, om de vanskeligheder de har, og ind i mellem så kommer de og spiser med, og hvis konfliktniveauet er højt i deres egen familie, så skal de også have mulighed for at overnatte hos mentorfamilien, siger Sten Kruse-Blinkenberg, chef ved Center for Familiepleje i Københavns Kommune.

Han forklarer, at kommunen har oprettet tilbuddet, fordi der er en del unge, som har brug for en anden slags støtte end den, som kommunen ellers tidligere har tilbudt.

– Det her er en rigtig god måde at hjælpe de unge på, fordi de stadig kan blive i deres netværk og være en del af deres egen familie. Men så har de en ventil og nogle voksne, som er dedikeret til dem og deres udfordringer og glæder, siger Sten Kruse-Blinkenberg.

Det er typisk unge på 13 år og opefter, der befinder sig i en udsat position, som bliver tilbudt en mentorfamilie

Kilde: Ny mentorordning skal hjælpe udsatte unge | København | DR

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.