Direktørhjælp til unge

Erhvervsledere skal være mentorer for unge, der har brug for det, en hjælpende hånd. Det er målsætningen med et helt nyt mentorprojekt i Horsens Kommune, som er gået sammen med det lokale erhvervsliv og markedsmarkedets parter under navnet ‘Horsens Alliancen’.

Sammen vil de motivere og klæde de unge bedre på til at komme i gang med en uddannelse. Ledernes erfaring og mangeårige kendskab til arbejdsmarkedet skal de nu bruge til at være rollemodeller for unge mellem 15 og 25 år, som endnu ikke har fundet den rette hylde. Derfor er Horsens Kommune nu på jagt efter for eksempel direktører, som har lyst til at dele ud af deres viden:

– Det må gerne være ledere, som ikke selv er gået den lige vej. På den måde kan vi forhåbentlig give de unge håbet og troen på, at det kan lade sig gøre at tage en erhvervsfaglig uddannelse og få et job trods forskellige udfordringer, siger borgmester Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

En af de erhvervsledere, som allerede har takket ja til mentorrollen, er Jens Arne Pedersen fra snedker- og tømrerfirmaet AJ Byggeservice.

Han ser frem til at forberede de unge på arbejdsmarkedet:

– Det er vigtigt at give den unge faglige råd, men det er lige så vigtigt at fortælle om de sociale spilleregler, der skal være opfyldt for at begå sig på en arbejdsplads. For eksempel at man møder veludhvilet op – og til tiden, at man har smurt en fornuftig madpakke og i det hele taget er forberedt på at yde en ekstra indsats, når det gælder, siger Jens Arne Pedersen

Idéen er, at lederne skal bruge tre timer hver måned i tre måneder til rådgivning og vejledning med de unge.

Læs mere her

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.