Ny mentorordning for kræftramte i Skanderborg

Kræftens Bekæmpelses ordning hedder “Menneske til Menneske”- 

Stemningen er høj på mentorernes sidste kursusdag, der bliver afholdt i et mødelokale på Skanderborg Sundhedscenter. De er nu kun få minutter fra at have gennemført det kursus, der gør dem i stand til at fungere som mentorer for kræftramte.Fælles for alle 12 mentorer er, at de selv er eller har været kræftpatienter. De har oplevet, hvordan den faste grund forsvandt under fødderne på dem, og har været igennem en oplevelse, der har forandret deres liv.

På kurset har mentorerne hørt og lært om psykiske reaktioner, kommunikation og samtaleteknik, men de har mest af alt brugt sig selv og egne erfaringer, til at blive klar til opgaven som mentor.

Kristine Møller er tovholder på mentorordningen, ”Menneske til Menneske”. For hende er der ingen tvivl om, at mentorerne kan gøre en stor forskel for de kræftpatienter, der bruger ordningen.

“Navnet på mentorordningen siger det hele. Vi er en flok nuværende eller tidligere kræftpatienter, der har overskud til at hjælpe et andet menneske med kræft, som har det svært. Vi er ikke professionelle, men vi er til stede og nærværende,” siger hun i en pressemeddelelse.

Hun fortæller, at mentorerne har talt meget om, hvorfor mennesker er udstyret med to ører og kun en mund: Mentorerne skal nemlig først og fremmest lytte mere, end de skal tale.

Både mænd og kvinder

Der er både kvindelige og mandlige mentorer i ordningen. Og det har været vigtigt for folkene bag.

“Mentorordningen er nu klar til brug, mentorerne står parat og nu mangler de kun at blive matchet med en kræftpatient. Det har været vigtigt for os, at mentorerne var godt klædt på til opgaven, så hvis der er kræftpatienter i Skanderborg Kommune, som kan bruge en mentor, så skal de endelig tage kontakt til os,” siger Kristine Møller.

Det er muligt at mødes med sin mentor i eget hjem, på en café eller tage ud i naturen. Du aftaler selv med mentoren, hvor ofte I mødes. Er du interesseret i at høre mere, kan du kontakte Skanderborg Sundhedscenter. Ashb

Lokalavisen Skanderborg

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.