Ny mentorordning for 13 til 16-årige 

TrygFondens råd i Region Sjælland har doneret 850.000 kroner til »Erhvervsvenner« under Foreningen Nydansker, der er målrettet elever i 7. til 10. klasse, som ikke har den nødvendige voksenstøtte.Vi vil udvikle og afprøve en mentorordning for elever i folkeskolens sidste klasser, der af forskellige årsager ikke trives eller har svært ved at overskue skolen og møder udfordringer i overgangen til ungdomsuddannelser, som på længere sigt kan betyde en svag tilknytning til arbejdsmarkedet, fortæller Foreningens Nydanskers direktør Torben Møller Hansen om mentorordningen, der ikke kun er for nydanskerne.

– De udgør lige under halvdelen af dem, vi har hjulpet andre steder. Der bor mange nydanskere i ghettoerne, som statsministeren taler om, men også mange danskere. Vi skelner ikke imellem dem, der har behov for hjælpen. Når vi kontakt til erhvervslivet, så er det et meget klart ønske, at de ønsker at være tilrådighed for alle de unge, der har brug for det, siger Torben Møller Hansen

Source: Ny mentorordning for 13 til 16-årige – sn.dk – Forsiden – Midt-Sydsjælland – Faxe

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.