Morgensang og mentorer: Afdeling på Kolding Sygehus hædres for sit gode arbejdsmiljø 

Morgensang og mentorer bidrager til arbejdsglæden på Medicinsk Sengeafsnit B. Personale og ledelse i fællesskab lykkes med at skabe et godt arbejdsmiljø trods travlhed. Det giver nu en pris, som kun uddeles hvert andet år.

Kolding: Teamtræning, holdånd, makkerskab og en ledelse, der understøtter udvikling – det er nogle af de metoder, som Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding bruger for at skabe et godt arbejdsmiljø. Og det virker så godt, at afdelingen onsdag modtog Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris 2018.

Afdelingen har en stor gennemstrømning af patienter, og for at forebygge stress og fastholde medarbejdere har afdelingen blandt andet en mentorordning for nyansatte og stort fokus på faglig sparring og udvikling. Hverdagen krydres med sociale indslag som morgensang i december og luciaoptog for patienterne.

Fra medarbejderne lyder det, at deres engagement er stort, fordi de får lov til at udvikle sig, og afdelingen har en høj patienttilfredshed i den landsdækkende undersøgelse af patienttilfredshed.

Indsats på flere fronter

– Jeg hæfter mig ved, at arbejdsmiljøindsatsen på Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding findes på flere niveauer. De har en ledelse, der understøtter udvikling; der er fokus på det kollegiale og faglige medarbejderne imellem; og de yder noget ekstra for patienter og pårørende, siger Jane Kraglund, regionsdirektør og formand for regionens samarbejdsudvalg, i en pressemeddelelse.

To andre afdelinger var også nomineret til prisen: Syddanske Vaskeriers afdeling i Svendborg og Medicinsk Modtagelse på Sygehus Sønderjylland.

Med prisen følger 10.000 kr., som afdelingen kan bruge til det fortsatte arbejde med at sikre et godt arbejdsmiljø.

Source: Morgensang og mentorer: Afdeling på Kolding Sygehus hædres for sit gode arbejdsmiljø | Kolding | jv.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.