Middelfart Kommune har en alternativ tilgang til at hjælpe udsatte borgere til arbejdsmarkedet. I nu 12 år har de haft en mentorordning, hvor frivillige hjælper borgerne med at komme tættere på arbejdsmarkedet. Nogle af de mentorer er Lis, Birthe og Michael, der med glæde hjælper til.
Ulla Sørensen har i nu 12 år arbejdet med frivillige mentorer i Middelfart. Mød tre af dem og hør Ulla’s fortælling om de mange oplevelser med mentorer her.
Lis Mulvad Kingo er formand for Middelfart Mentorforening, en forening hun er meget glad for at være en del af.
Se videoer med mentorer i linket til AVISEN nederst i opslaget
– Foreningen er vokset og vokset. Vi er nu mere end 200 mentorer i foreningen. Vi har en god bestyrelse, hvor vi planlægger aktiviteter og laver aktiviteter sammen med borgerne og mentorer. Så søger vi også fonde. Vi er frivillige og lever af at lave ture og aktiviteter af enhver art. Dem prøver vi at fordele, for det er en mangfoldig gruppe af borgere vi har, fortæller Lis og fortsætter:
– For eksempel har vi haverne i Asperup, hvor vi har fået tildelt et stort stykke af en mentor. Der er i øjeblikket ti haver, hvor de planter og sår, hvor vi så vejleder dem i hvad der kan gro i Danmark – for det er hovedsageligt folk fra andre kulturer og andre dele af verden. Vi har også en barselsgruppe, der er også madklub – ja, mange forskellige aktiviteter.
Michael Østerberg Nielsen er mentor hos Middelfart Mentorforening, men før han blev det stod han på den anden side. Da han flyttede til Middelfart havde han nogle udfordringer i livet, men med god hjælp fra en mentor kom han ovenpå. Nu giver han noget til andre, der står i samme situation som han gjorde.
– Jeg har haft det lidt svært i skolen og med uddannelse, så da jeg flyttede hertil blev jeg spurgt af kommunen om jeg kunne tænke mig at være med. Det ville jeg gerne, det gik rigtig hurtigt. Det har været rigtig dejligt. Det har været rart at have en person som man ved gør det frivilligt og som gerne vil hjælpe en. Noget af det jeg har haft rigtig god gavn af, det er det her med at få hjælp til at skulle videre. Det var rart at have en der er frivillig at tale med, det er bare noget andet end at tale med sin familie, fortæller Michael.