Mentorordning skal få mennesker tilbage på arbejdsmarkedet i Fredericia

I Korskærparkens medborgerhus var i går rammen om et møde mellem repræsentanter af det fredericianske erhvervslivs mentorer og Jobcentret. – Den boligsociale helhedsplan har opsat rammen og Anni Lindum er i gang med at undervise de fremmødte, som udgør en mentorordning for borgere, der skal tilbage på arbejdsmarkedet, da Fredericia Avisen ankommer. Mentorordningen har kørt siden 2014.

Anni Lindum giver gode råd til samtaler mellem mentoren og kandidaten, som er udtrykket for borgeren, der er uden arbejde. Der er tale om kandidater, der måske kun kan arbejde få timer om ugen og som har brug for ekstra støtte til at blive socialiseret ind på arbejdsmarkedet igen.

“Det er en dialog mellem Jobcenter, kandidat og mentorer der fører succes, men det kræver også virksomheder som har medarbejdere, der virkelig gerne vil være mentorer,” siger Anette Thomsen som er koordinator ved Virksomhedscentret.

Der er stor aktivitet, da mentorerne skal stille spørgsmål til hinanden og det giver os anledning til at snakke med to forskellige mentorer.

Malermester Allan Thomsen.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Malermester Allan Thomsen er en af de mentorer som har et stort hjerte, han har haft flere ansatte under denne ordning. Faktisk lykkedes det ham i 2014 at få en lærling, det var slet ikke meningen, men medarbejder, han tog ind, viste sig at være god til male.

Ellers er der i dag mange fortællinger om nogle kandidater som måske kan arbejde nogle timer om ugen. Det lyder ikke af meget, men så laver de noget andet, og får en form for socialisering ved at komme ud. “Det er vel en form for samfundstjeneste, man gør siger Allan og fortsætter: “Vi kender jo alle sammen nogen, og en dag kan det være en selv. I starten kunne mine ansatte godt synes at kandidaterne gik lidt i vejen, men nu er det en helt naturlig ting.”

DHL Taulov har også haft flere kandidater gennem årene, og Gert Petersen som bor i Esbjerg havde også kendskab til ordningen fra sin tid på terminalen i Padborg.

Der har de kørt endnu længere end i Fredericia, han synes det er en succesfyldt ordning.

“Vi har haft personer, der måske kunne arbejde 20 minutter eller en time om dagen, men bare det at komme ud, betyder meget for folk. Det er også en del af vores DNA at vise socialt ansvar, men det kræver også medarbejdere, der virkeligt vil være mentorer. Tit er det motivationen fra mentor som gør at det bliver en succes”, siger Gert Petersen til Fredericia Avisen.

Efter vores spørgsmål netværker mentorerne og vi forlader medborgerhuset.

Kilde: Mentorordning skal få mennesker tilbage på arbejdsmarkedet – Fredericia Avisen

 

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.