Mentorordning: Medlemmer skal hjælpe medlemmer

Efter en ulykke eller ændring i livet som ulykkesskadet kan behovet opstå for at have en ligesindet sparringspartner at tale med og læne sig op ad. Derfor har PTU lanceret en mentorordning, hvor medlemmer hjælper medlemmer.

De første matchninger i den nystartede mentorordning har netop fundet sted, og PTU’s socialrådgiver Bente Elton Rasmussen ser tydeligt potentialet i at lade erfarne skadede agere mentorer:

”Som mentor kan man supplere der, hvor vores begrænsninger går. Selvom man som fagperson kan bruge meget erfaring og viden i sit arbejde, så vil det altid være noget andet at tale og sparre med en mentor, der har befundet sig i situationen,” forklarer hun.

Ordningens mentorer er alle ressourcestærke og erfarne ulykkesskadede PTU-medlemmer. De har gennemgået et skræddersyet mentorkursus, hvor de er blevet klædt på til at tackle spørgsmål, dilemmaer og udfordringer, hvis de skulle opstå under et forløb.

”Men det skal ikke forstås sådan, at mentorerne skal erstatte eller agere fagpersonale. De er frivillige, som vi er rigtig glade for vil hjælpe. Forhåbentlig vil de kunne lette hverdagen for andre med deres erfaringer og vigtige input til både stort og småt,” pointerer Bente Elton Rasmussen.

Kilde: Mentorordning: Medlemmer skal hjælpe medlemmer

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.