Mentorordning i Randers hjælper arbejdsløse i job

Det kan være svært at finde sig et arbejde, især hvis arbejdsløsheden har stået på i en længere periode. Men nu har en gruppe stærke og initiativrige erhvervsfolk i Randers sat sig for at hjælpe dem uden job. Det gør de i ”Projekt mod nye mål”. Se TV2 Østjylland, klik billede.

En af 12 ledige, som er med i projektet, er Vicky Olesen. Et af tilbuddene fra erhvervsfolkene er muligheden for at få taget professionelle fotos til ansøgningerne, og det fik Vicky og de andre så taget i dag.

Det er fantastisk, at folk har gidet bruge tid på det og give os muligheden for at få hjælp til at komme i job, siger Vicky Olesen.

Tager socialt ansvar
For folkene bag er der flere grunde til at hjælpe.

– Der er mange døre, de arbejdsløse skal åbne for at komme til den rigtige. Nu tager vi dem lidt i hånden. Det handler også om et socialt ansvar, hvor vi bruger noget af vores fritid på at få det til at hænge sammen, forklarer initiativtager Peter Nissen.

Han og de øvrige erhvervsfolk er mentor for hver deres ledig, som de følger tæt og forsøger at hjælpe bedst mulig.

– Flere er dem er kommet i job, så vi kan altså se, at det her virker, lyder det fra Peter Nissen.

Du kan se et indslag om projektet øverst i artiklen. Her kan du også møde førtidspensionisten Jeanette Larsen, som er blevet hjulpet i job.

Kilde TV 2 Østjylland

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.