Mentorordning hjælper unge med hjerneskade | TV 2 | ØSTJYLLAND

Region Midtjylland har startet en mentorordning for unge mennesker, der har fået en hjerneskade. Ordningen skal hjælpe de unge, med at komme sig efter skaden, og det virker, hvis man spørger Kasper Bergmann, der blev hjerneskadet efter en trafikulykke (se video, klik på foto).

– Jeg ved ikke, hvor lang tid det ville have taget at komme ind i den daglige rutine igen, hvis vi ikke havde haft ungementoren, siger Kasper Bergman.

Ordningen er dog ikke kun for den unge person med hjerneskade. Det er nemlig også vigtigt for mentoren, at de pårørende er involveret i processen.

– Vi forsøger i hvert fald at inddrage netværket, så netværket også bliver en ressource for den unge netop ved at skabe noget forståelse for den unges ændrede livsvilkår som følge af den skader, der er sket i hjernen, siger ungementor Hanne Skovgaard Petersen.

Og ifølge Kaspers kæreste Camilla er ordningen en gevinst for dem begge to.

– Vi har alle sammen en dialog om det. Hanne kommer ikke og besøger Kasper, hun kommer og besøger os, siger Camilla Agerbo.

Kilde: Mentorordning hjælper unge med hjerneskade | TV 2 | ØSTJYLLAND

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.