Mentorordning halter bagefter i Brande

– Ungdomsårene er for mange reserveret til at finde fodfæste og retning i livet, men for nogle unge går det knap så let med at navigere rundt i tilværelsen på egen hånd. De mangler tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet, men mest af alt savner de nogen at tale med. Det er her, Ikast-Brande Kommunes mentorordning kommer ind i billedet. Gennem dette tilbud kan unge mellem 18 og 30 år få tilknyttet en frivillig mentor, som lytter og tager del i den unges liv.

– Fælles for de unge er, at de har et svagt netværk. De snakker ikke rigtigt med nogen og mangler stabile mennesker i deres liv, siger Anja Hejlesen, der er koordinator på projektet.

Næsten ingen i Brande
Siden projektets start i efteråret 2013 har 35 unge fået tildelt en frivillig mentor, men kun ganske få af dem er fra Brande-området.

– Næsten alle vores match (par, red.) er fra Ikast-området, og vi har kun lavet et par enkelte i Brande. Vi ved ikke rigtigt, hvorfor det lige er sådan. Måske er det simpelthen bare tilfældigt, for vi har ikke annonceret mere i Ikast end i Brande, siger Anja Hejlesen.

I øjeblikket venter en enkelt ung mand på at få tildelt en mentor, men generelt får projektet ikke særlig mange henvendelser fra unge i den sydlige del af kommunen.

– Måske har det også noget at gøre med, at de fleste uddannelsesinstitutioner ligger i Ikast, siger koordinatoren.

For at få glæde af ordningen skal de unge nemlig henvises gennem for eksempel en uddannelsesvejleder eller en sagsbehandler. Herefter går de ansatte hos mentorordningen i gang med at finde det helt rette match til den unge.

Ønsker man at høre mere om jobbet, kan Anja Hejlesen kontaktes på anhej@ikast-brande.dk.

Kilde Vejle Amts Folkeblad

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.