MENTORORDNING GIVER JOB TIL VETERANER FRA FORSVARET

Overgangen fra livet som soldat i fx Afghanistan til at skaffe sig et almindeligt, civilt job hjemme i Danmark kan være en udfordring for mange veteraner. Men en mentorordning, som bl.a. KMD og andre af landets største virksomheder er en del af, har været med til at skaffe flere veteraner job. Det er organisationen Velkommen Hjem, som står bag mentorordningen.

Nicky Thyboe var officer og var to gange udsendt til Afghanistan, senest i 2014. Men trods de kompetencer, han havde opnået gennem sine 14 år i Forsvaret, var det svært at kæmpe sig til et civilt job.

”De fleste har givet et blankt afslag. Det er udfordrende. Man kan rigtigt meget, når man har været i Forsvaret, men at få forklaret de kompetencer til en civil verden og at få det oversat har været en udfordring,” siger Nicky Thyboe til TV 2 Lorry.

KMD-direktør Mette Louise Kaagaard har været Nicky Thyboes mentor. Hun har bl.a. stillet ham en masse spørgsmål til de konkrete opgaver i Afghanistan og omsat de kompetencer til konkrete måder, som man arbejder på i KMD. I sidste ende har mentorarbejdet skaffet Nicky Thyboe et job på KMD, hvor han som Scrum Master skal være ansvarlig for et udviklingsteam.

Nicky Thyboe er en af otte veteraner, som er en del af mentorordningen i KMD. Fem har nu afsluttet deres forløb og har alle får job. Men det er ikke kun veteranernes udfordringer, der gør det svært for mange af dem at få et job, påpeger Mette Louise Kaagaard.

Hvis man skal være lidt kritisk over for det danske arbejdsmarked, så er det nok lidt traditionelt i forhold til hvilke typer uddannelser og baggrunde man tør tage folk ind på

Du kan se hele indslaget fra TV 2 Lorry her.

https://www.tv2lorry.dk/nyheder/05-09-2017/1930/mentorordning-veteraner?autoplay=1#player

Kilde: Mentorordning giver job til veteraner | KMD

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.