Mentorordningen, som koordineres under Foreningen Nydanskers mentormodel »Dygtige Unge«, formidler frivillige, lokale erhvervsledere til udsatte unge i alderen 15-30, som står uden for arbejdsmarkedet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Sammen med tre andre nordsjællandske kommuner har en intern undersøgelse vist, at 71 procent af de unge kommer videre i job, uddannelse, læreplads eller praktik umiddelbart efter mentorforløbet.
I Furesø Kommune er tallene endnu bedre ud, nemlig 83 procent.
– Jobcenter Furesø har gennem de sidste år haft et godt og udbytterigt samarbejde med »Dygtige Unge« og deres erhvervsmentorkorps. Det har givet bestemte unge en mulighed for at få et afsæt. I forhold til deres fremtidige uddannelses- og jobønsker. Det har været unge, som ofte har manglet motivation, overblik og indsigt i relation til eget liv og kompetencer, siger leder af ungeenheden June Wibeck-Nilsson og praktikpladsvejleder Karsten Bo Baden i en pressemeddelelse. Og de tilføjer:
– Vi oplever, at de enkelte erhvervsledere har betydet en forskel for de unge. Det vil være én af de indsatsformer, vi fortsat vil prioritere i fremtiden.
Som led i mentorordningen har »Dygtige Unge« i samarbejde med Q8 udviklet en særlig dag for de unge, hvor de går i bootcamps med fokus på træning i jobsamtale og netværksdannelse. Her mødes virksomhedslederne med en gruppe af ledige unge og giver sparring for rådgivning om cv, branche og netværk. Bootcampen holdes flere steder i landet og nu for tredje gang i træk for de nordsjællandske kommuner.
– De unge mangler branchekendskab og netværk, og det kan erhvervslederne give dem. Vi inviterer derfor en masse lokale erhvervsledere til bootcampen, som kender arbejdsmarkedet og de uskrevne regler, der være, når man skal søge job. Selv om de unge kun tilbydes træning i jobsamtaler, kan vi se fra tidligere bootcamps, at erhvervslederne ser potentiale i de unge, hvilket resulterer i tilbud om praktik- eller læreplads eller en rigtig jobsamtale til flere af de deltagende, siger projektkonsulent Marie Ramskov Balch, som blandt andet koordinerer mentorindsatsen i Furesø Kommune.
Udover Furesø Kommune har unge fra Hillerød, Gribskov, Rudersdal, Brøndby og Høje Tåstrup kommuner deltaget.
Servicestyrelsen, Socialministeriet og Trygfonden har ydet økonomisk støtte til udvikling og udbredelse af erhvervsmentorkorpset i form af et engangsbeløb.
KOMMENTARER
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her