Mentornetværk på vej i Fredericia

Har du mange års erhvervserfaring og har du lyst til at gøre en stor forskel for et ungt menneske i Fredericia – et par gange om måneden, så meld dig som erhvervsmentor og hjælp med at bryde unges ledighed. Som frivillig erhvervsmentor bliver du også en del af et erhvervsnetværk med 1.000 erhvervsledere fra hele landet. Nyt netværk kommer til Fredericia. Læs mere her. 

”Det er et vigtigt projekt, vi her søsætter, da vi har en stor gruppe unge mennesker i vores kommune, der kan få meget gavn af mentorordningen ved at få støtte til uddannelse, jobansøgning eller job. Og jeg er overbevist om, at vi også har mange erfarne erhvervsledere, der er parate til at bakke op – som direktøren for Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, der har meldt sig som mentor og vil arbejde for at få flere med”, siger formanden for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Wittendorff Tind.

 Mentor og mentee – et gensidigt og berigende samarbejde

Kristian Bendix Drejer, direktør for Business Fredericia, har som den første meldt sig som mentor. Det har han prøvet før: ”Det er meget berigende, at kunne guide unge mennesker både fagligt og personligt”, udtaler direktøren, der allerede er i gang med at skaffe flere mentorer i Fredericia og forventer at få sat et helt fodboldhold af mentorer i 2018.

Kristian Bendix Drejer har qua sit job en lang erfaring med at tale med mennesker – i alle aldre og på alle plan. Kristian er involveret i iværksætteri, har tæt kontakt til Jobcentre og møder folk i mange forskellige erhvervsnetværk. ”Det netværk vil jeg bruge til at fortælle om den nye mentorordning og rekruttere mentorer”, fortæller Kristian Bendix Drejer.

Hvad er en god mentor?

Det vigtigste for Kristian er, at man som mentor har interesse for andre mennesker, er nysgerrig og har lyst til at guide især unge mennesker. Dernæst skal man have en del erfaring – både menneskeligt og fagligt. ”Du skal synes, at du kan bidrage med noget, have empati og god menneskelig indsigt”, pointerer Kristian B. Drejer og fortsætter, ”Jeg kan på det varmeste anbefale, at blive mentor. Jeg har selv været det tidligere og det var udbytterigt – for os begge. Jeg fik nye facetter til min profil og oplevede, at det var meget givtigt at være sammen med et ungt menneske, der ’var på vej’. Vi har stadig kontakt, men nu er det mere som gode venner”.

Direktøren for Business Fredericia har allerede taget kontakt til andre erhvervsledere/medarbejdere, der har den ønskede erfaring og som kunne have interesse i at blive mentor.

”Vi har et stort netværk her i Business Fredericia, og jeg ved, at der er mange derude med den rette indstilling og lyst til at hjælpe unge, der kan have udfordringer som arbejdsløshed, valg af uddannelse, praktik eller lignende”, udtaler Kristian og fortsætter

”Det rigtige match er vigtigt. Kemien skal være god mellem mentor og mentee, og det hjælper vi gerne med her i Business Fredericia. Vi overvejer lige nu, om vi sammen med Fredericia Jobcenter skal invitere til et gå-hjem-møde om mentorordning, men er der spørgsmål inden, er man velkommen til at kontakte mig”, slutter Kristian Drejer Bendix.

Fakta om mentorordningen

  • Typisk indeholder et forløb 3 timer samvær mellem mentor og mentee pr. måned i 3 måneder
  • Et forløb koster 5.000 kr. Fredericia Kommune betaler 2.500, mens Tuborg Fondet betaler de resterende 2.500 kr.
  • Projektet kører i en 2 årig periode frem til den 30/9 2019
  • Målet er at få matchet 20 unge pr. år med en mentor
  • Foreningen Nydanskere rekrutterer og uddanner mentorer, laver match og opfølgning samt følger effekten
  • Mentorens opgave er at ”vejlede borgerne i processen med at søge job eller uddannelse og bidrage til at opkvalificere borgeren i form af forbedring af bl.a. jobansøgning, CV, øve jobsamtaler, jobsøgningsstrategi til specifikke brancher eller udvidelse af netværk. Det kræves ikke, at erhvervementoren skal skaffe borgeren praktik, job, uddannelse eller læreplads under mentorforløbet. Mentoren skal dele ud af sin viden og erfaring, der kan hjælpe borgeren nærmere det beskæftigelsesrettede mål”.

Source: Mentornetværk på vej i Fredericia – vil du være mentor? – Fredericia Avisen

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.