Mentorer mindsker frafaldet på social- og sundhedsuddannelsen 

En erfaren mentor sørger for, at flere elever på social- og sundheds uddannelsen bliver færdige med deres uddannelse. Det viser erfaringen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Mentoren i arbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ulla Mølgaard Jensen, bagerst, bakker op om praktikant Jenny Lee, til venstre, der tager sig af en af beboerne på Plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern.

Florian Stadus fra Holstebro er en af de elever, der har brugt en mentor under sin uddannelse til social- og sundhedsassistent i Ringkøbing-Skjern Kommune

– Altså, jeg tror, jeg var sprunget fra, hvis ikke min mentor havde grebet ind og taget en snak med mig og mit praktiksted. Det var rigtigt godt for mig, siger han.

– Jeg ved faktisk ikke, om der er andre, der har sådan en mentorordning, men det vil helt klart være godt, siger han.

Lederen af Social- og Sundhedsskolen Herning, Britta Råballe, roser også mentor-ordningen.

– Vi kan se at Ringkøbing-Skjern Kommune ligger rigtig fint, når det gælder frafald. Vi har et gennemsnitligt frafald på skolen, og der kan vi se, at Ringkøbing-Skjern Kommune ligger et stykke under det gennemsnit, siger hun.

– Men vi kan selvfølgelig ikke se årsagen til, at de ligger under det gennemsnitlige frafald, tilføjer Britta Råballe.

Kilde: Mentorer mindsker frafaldet på social- og sundhedsuddannelsen | Midtvest | DR

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.