Mentor skal få udenlandske studerende til at blive 

Flere internationale studerende skal blive i Nordjylland efter endt uddannelse.

UCN udvider derfor en mentorordning, som startede sidste år i samarbejde med nordjyske virksomheder for at give de studerende en tilknytning til arbejdsmarkedet, allerede mens de studerer. –  Ifølge Julie Midtgaard, International Koordinator ved UCN, er det vigtigste for de studerende at få et job efter uddannelsen, hvis de skal blive i landsdelen, og mentorordningen giver bedre muligheder for det.

– Det viser dem jo, hvordan vi gør i Danmark. Hvordan det er at være på en dansk arbejdsplads. De får selvfølgelig noget netværk blandt de her mentorer. Så tror vi på, at det også er nemmere at komme ud og fastholde et arbejde, siger Julie Midtgaard.

Det er Carsten Vestermark Jensen, afdelingsleder ved Neas Energy i Aalborg, enig i. Han har været mentor for en bulgarsk studerende.

Opbygger stærkt netværk

– Det vigtigste for at en studerende vælger at blive i det nordjyske, det er, at de får en tilknytning til arbejdsmarkedet, siger han.

Og den tilknytning får de studerende ifølge Carsten Vestermark Jensen med mentorordningen, hvor de blandt andet får opbygget et stærkt netværk.

– Vi hjælper dem med at få foden indenfor døren, og derigennem får den en oplevelse af, hvad det danske arbejdsmarked går ud på.

Sidste år var 25 studerende med i mentorordningen. UCN håber, at finde plads til 50 i år.

Kilde: Mentor skal få udenlandske studerende til at blive | P4 Nordjylland | DR

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.