Sorø Kommune efterlyser flere voksne, der vil være mentorer for børn og unge. Når skoletrætte drenge ikke gider stå op om morgenen, så er det godt at have en stabil voksen, der kan gribe fat i dem. Sådan lyder bare en af konklusionerne fra Sorø Kommunes nye mentorordning, som blev søsat for at give de unge en hjælpende hånd.
En af dem, der har haft to skoletrætte drenge med sig på arbejde, er Morten Trabolt. Han er selvstændig VVS-installatør fra Stenlille.
– Helt konkret har jeg lært dem, hvad det vil sige at komme i fremmede menneskers hjem. Hvad er det for nogle signaler, du sender, når du kommer ud hos folk, du ikke kender? Hvad betyder det, når du går med hænderne i lommerne?
Morten Trabolt forklarer de unge, at kunderne ikke kender dem, og at det er vigtigt at signalere, at de er aktive:
– Det er noget, vi snakker om, når vi sætter os ud i bilen og er på vej til næste sted. Der var en kunde, der havde bemærket, at den unge havde gået med hænderne i lommerne. Så snakker vi stille og roligt om det, siger han.
21 børn og unge, der har brug for hjælp til at komme ud af et begyndende misbrug eller få god kontakt til en voksen, er lige nu med i mentorforløbet.
Det giver mening
Sorø Kommune mangler flere voksne som Morten Trabolt, der gider tage en ung med i hverdagen:
– Det med at give noget af min livserfaring videre til nogle unge mennesker, som står et sted i deres liv, hvor det er lidt kompliceret. Det gav mening for mig.
Morten Trabolt har været mentor i et halvt års tid og varigheden er vigtig, understreger han:
– Jeg har lært, at det er ikke to- og tre ugers forløb, vi taler om her. Hvis de skal have et forløb, der virkelig skal rykke noget, så skal det være et længerevarende forløb, så vi kan opbygge tillid
Kilde: Mentor-ordning får skoletrætte elever på sporet | Sjælland | DR