Mentor | Café Exit

Har du brug for en, der er god til at læse breve fra kommunen eller banken eller jobcenteret? Kunne du tænke dig at have en med, når du skal til møde med jobkonsulenten, eller bankrådgiveren, eller sagsbehandleren? Så er en mentor noget for dig. En mentor fra Café Exit kan støtte og vejlede, give gode råd, hjælpe med lektier eller andet, som du har brug for hjælp til. Du kan få en mentor, mens du er indsat, eller når du blive løsladt.

Café Exit støtter ex-indsatte og indsatte, som beslutter sig for at starte på en frisk.

Café Exit har en palet af tilbud, og målet er at hjælpe indsatte og ex-indsatte til at leve som aktive mennesker uden kriminalitet.

Helhedsorienteret arbejde

Vores tilbud er rettet mod mange sider af tilværelsen. Det handler ikke blot om at få et job, et nyt netværk eller et sted at bo. Tingene hænger sammen, og vi vil gerne hjælpe den enkelte til at tage ansvar for sit eget liv og til at arbejde med de udfordringer, som kommer.

De mange tilbud i Café Exit gør, at den enkelte kan vælge det, der er vigtigt lige nu.


Privat initiativ

Café Exit er oprettet i 2007 på initiativ af Fangekoret, præster fra Vestre Fængsel og Apostelkirken og drives som en selvstændig forening. Apostelkirkens sognepræst, Niels Nymann Eriksen, er formand for Café Exits bestyrelse.


Medarbejdere og frivillige

Takket være den økonomiske støtte har det været muligt at ansætte medarbejdere til en stor del af arbejdet i Café Exit. Samtidig er der tilknyttet mange frivillige, som udfører mange vigtige opgaver – f.eks. som mentorer, caféværter m.v.

Kilde: Mentor | Café Exit

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.