Kronprinsessen: Mentorer for teenagemødre i Kenya | BT Samfund 

Kvindelige forbilleder i Nairobis slumkvarterer og i Kenyas vildtreservater har haft besøg af den danske kronprinsesse Mary og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V). De besøgte et projekt i Nairobis slumkvarterer, hvor Ulla Tørnæs fremhæver mødet med Elizabeth Okumu, som hjælper teenagemødre ind i et mentorforløb.

Se også Marys egne fotos her

Kronprinsessen og ministeren har besøgt to projekter lanceret af gruppen Women Deliver, der står bag projekter for kvinders og pigers rettigheder.

‘Det var meget opløftende at møde Elizabeth Okumu, der har viet sit liv til at hjælpe andre unge kvinder,’ siger hun i en pressemeddelelse:

‘Det er afgørende, at der er nogen, der griber de unge teenagemødre. De har brug for støtte for at kunne rejse sig igen.’

Organisationen har inddraget kvinder i, hvordan vildtreservaterne bliver drevet.

Det har ifølge Udenrigsministeriet ført til færre konflikter trods tørke og etniske spændinger samt færre omskæringer og børneægteskaber.

‘Al erfaring viser, at når kvinders rettigheder styrkes, bliver de ikke bare selv stærkere – de styrker hele deres familie og hele deres lokalsamfund,’ siger Ulla Tørnæs:

‘I Kalama så vi tydeligt, hvordan kvinder kan tage fremtiden i egen hånd og løfte sig selv og deres familier ud af fattigdom.’

Source: Kronprinsessen og minister besøger kvindeforbilleder i Kenya | BT Samfund – www.bt.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.