Pilotprojektet Empower4U fra Børnehjælpsdagen skal rulles ud i 10 kommuner landet over. Kerteminde Kommune er én af dem, og der er brug for din hjælp.
Unge, der har været anbragt uden for hjemmet af Kerteminde Kommune, får nu mulighed for at være med i et udviklings-forløb. Et forløb, hvor de selv skal lære at overtage rattet og få styring på deres liv, når de går fra at være anbragt til at træde ud i det selvstændige voksenliv.
Nu søger Børnehjælpsdagen frivillige mentorer, som kan støtte og motivere de unge deltagere under forløbet. Det sker gennem personlige samtaler omkring en gang om ugen – enten over telefonen, et video-møde eller et fysisk møde. Hver mentor bliver som udgangspunkt matchet med én ung, men kan også være mentor for flere.
Det er organisationen Børnehjælpsdagen, der står bag efterværnsindsatsen Empower4U, som i uge 13 begynder i 10 kommuner – heriblandt Kerteminde Kommune. Der er 48 deltagere, som alle er i alderen 16 til 24 år. Udviklingsforløbet, som begyndte i 2017 og ifølge følgeforskning fra Aarhus Universitet opnår gode resultater, strækker sig over cirka et år. I det år skal de unge styrkes både personligt og socialt og på den måde blive mere robuste og få bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv. Det overordnede mål er, at de unge kommer i uddannelse eller job, og det er lykkedes for 97 procent af de tidligere deltagere.
Vi søger frem for alt personer med et stort hjerte og engagement.
Hjælp en ung på vej
Nu søger Børnehjælpsdagen frivillige mentorer, som kan støtte og motivere de unge deltagere under forløbet. Det sker gennem personlige samtaler omkring en gang om ugen – enten over telefonen, et video-møde eller et fysisk møde. Hver mentor bliver som udgangspunkt matchet med én ung, men kan også være mentor for flere.
Børnehjælpsdagen
Børnehjælpsdagen arbejdet med at styrke anbragte børn og udsatte i Danmark, så de får bedre mulighed for et selvstændigt voksenliv.
Hjælpeorganisationen har særligt fokus på at styrke målgruppens sociale og personlige kompetencer gennem en lang række tilbud, der finder sted over hele landet.
Sidste år fik 8007 anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde.
– Vores Empower4U-forløb med Kerteminde Kommune begynder om ganske kort tid. Vi håber derfor, at en masse gode mennesker vil melde sig, så alle de unge kan få en mentor. Vi søger frem for alt personer med et stort hjerte og engagement, fortæller Børnehjælpdagens projektchef, Amanda Drisgaard Hansen i en pressemeddelelse.
Hun understreger, at Børnehjælpsdagen også værdsætter en solid livserfaring og gerne også erfaring med børn og unge.
Det er vigtigt, at mentor og den unge er et godt match, og derfor har Børnehjælpsdagen brug for, at der er mange, der henvender sig for at finde de rette mentorer til de unge, der alle har været anbragt uden for hjemmet – enten på et opholdssted eller i en familiepleje.
– Der er tale om udsatte unge med en svær opvækst. Men det er også unge med masser af håb og vilje. De drømmer alle om en bedre fremtid, og de har brug for nogen, der vil støtte dem i at gøre drømmen til virkelighed. På den måde er mentorrollen utrolig givende for alle parter, mener Amanda Drisgaard Hansen.
På www.bhd.dk/empower4u er det muligt at læse mere om mentorrollen, og her kan du også søge om at blive mentor.
Source: Klar-parat-voksen-start: Sådan kan du hjælpe en ung ud i livet | fyens.dk