Jobprojekt for socialt udsatte unge i København skal udbredes til hele landet

GIFlogoColorSmallSocialforvaltningen har stor succes med at skaffe fritidsjob til udsatte unge. Det har inspireret Regeringen til at lancere en lignende fritidsjobsordning i sit samlede udspil om ungdomskriminalitet, som netop i denne uge er blevet fremlagt.

Siden 2011 har knap 200 15-17-årige unge med belastet baggrund fået muligheden for at prøve sig selv af i et fritidsjob hos Dansk Supermarked, der i et forløb på seks måneder stiller en mentor til rådighed.  Mentoren hjælper den unge til rette i jobbet. Undervejs i forløbet får den unge socialpædagogisk støtte fra Socialforvaltningen.

Fritidsjob med mentor har kørt som et projekt i socialt udsatte boligområder i første omgang i Brønshøj Husum og på Nørrebro, og siden årsskiftet i hele byen. Nu har projektets gode resultater inspireret Regeringen, som vil brede en lignende ordning ud til hele landet.

Det får varm opbakning fra Socialborgmester i København, Jesper Christensen.

”Socialforvaltningens projekt Fritidsjob med mentor viser, at et job er vejen til succesoplevelser, selvtillid og livsvigtig kontakt med arbejdsmarkedet. Det er guld værd for udsatte unge. Jobbet bliver for mange en enkeltbillet ud af kriminalitet og et startskud til et liv med uddannelse og job,” siger han.

Læs mere her

 

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.