Hjælp et barn i en udsat position ind i fritidslivet som ForeningsMentor i Aarhus 

Måske har du knyttet tætte bånd på spejderlejre eller følt sejrens eufori efter en fodboldkamp. Følelser og tanker du entusiastisk har fortalt dine forældre om, som med opmærksomme øjne har siddet og lyttet. Eller måske har du været på den anden side af bordet som forælder, der stolt har fulgt med i dit barns fortællinger. Fritidsaktiviteter er vigtige, men desværre er der børn i Danmark, som ikke har mulighed for at tage del i dem. Det kan du gøre noget ved.

I Danmark går de fleste børn til aktiviteter i deres fritid, og undersøgelser viser, at børn med en aktiv fritid ofte trives bedre. Desværre har ikke alle børn samme adgang til fritidsaktiviteter, som andre børn har. Som ForeningsMentor kommer du derfor til at gøre en væsentlig forskel for et barn, som på grund af sociale, økonomiske og/ eller kulturelle årsager er afskåret fra foreningslivet.

Dine primære opgaver

Som ForeningsMentor bliver du matchet med et barn, som du motiverer til at komme i gang med en fritidsaktivitet. Du er med i processen fra start til slut – det vil sige gennem valg af aktivitet, indmeldelse i en klub, få pakket en taske med det rigtige udstyr, følge barnet afsted (de første gange) og holde øje med at barnet trives og fastholdes i aktiviteten. Aktiviteterne kan være alt fra sport, spejder eller musikundervisning til noget helt fjerde.

Du skal afsætte cirka to-tre timer om ugen. Mentorforløbet varierer i længde (alt fra tre-seks måneder), og du kan efterfølgende vurdere, om du vil fortsætte som ForeningsMentor for endnu et barn.

Målgruppen du hjælper

Du hjælper udsatte børn i alderen 5-17 år i Aarhus Kommune, som af forskellige grunde har brug for en ForeningsMentor. Du kan være ForeningsMentor både i Aarhus, Tilst, Gellerup og Beder/Malling. Red Barnet tilbyder mentorordninger til både danske børn, flygtningebørn og internationale børn. Hvis du ønsker at være mentor i et særligt område eller for en bestemt målgruppe, kan du skrive det i din ansøgning.

Som ForeningsMentor får du mulighed for at:

  • Udfylde en vigtig rolle i et barns liv ved at vejlede og hjælpe barnet
  • Frembringe glæde og positive oplevelser for børn i udsatte boligområder
  • Opnå central viden, kompetencer og erfaring inden for socialt arbejde og foreningsliv
  • Få løbende tilbud om relevante kurser og workshops, som vil gavne dit CV
  • Blive en del af verdens største uafhængige børneorganisation

Lyder projektet som noget for dig eller har du spørgsmål, så kontakt os endelig.

Vi holder intromøde den 25. september i Sport og Fritid, Fjordsgade Skole, N. J. Fjords Gade, 8000 Aarhus C, kl. 17.00-19.00. Du vil blive introduceret til projektet og blive klædt godt på til rollen som ForeningsMentor.

ForeningsMentor er et samarbejde mellem Red Barnet og Aarhus Kommune, og er støttet af Aarhus 2017.

Source: Hjælp et barn i en udsat position ind i fritidslivet som ForeningsMentor i Aarhus – frivilligjob.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.