Hillerød Kommune – Frivillige peer-medarbejdere

Center for Udvikling og Støtte søger frivillige peers, der kan supplere fagmedarbejderne i socialpsykiatrien med et erfarent brugerperspektiv.

Hvad er en peer?
En peer-medarbejder er et menneske, der selv har erfaring med enten psykiatri, misbrug eller hjemløshed. En peer-medarbejder er så langt i sin recovery-proces, at det giver mening for ham eller hende at omsætte de levede erfaringer til en faglighed, der kan hjælpe andre. Det betyder samtidigt, at man ikke længere er bruger af et værested, modtager socialpædagogisk støtte eller lign. Dog kan man godt være i medicinsk behandling.

Frivillige peer-medarbejdere kan hjælpe borgere der har psykiske udfordringer, hjemløshed eller misbrug til at få det bedre liv, og dels at bidrage med et brugerperspektiv til det øvrige personale på CUS.

Hvad skal jeg gøre som frivillig peer?
Den vigtigste mission for en peer medarbejder på CUS, er at hjælpe borgere der har det svært, til at få det bedre. Det kan ske via erfarings- og vidensdeling, gå ture, snak, fælles interesser, eller noget helt tredje. Det man laver sammen skal give mening, og understøtte peer-modtagerens proces mod at få det bedre. Du skal derfor være klar til at dele ud af dine erfaringer som bruger, og frem for alt kunne formidle håb og tro på forandring, i mødet med dem du er i kontakt med.

Vil du videre mere?
Læs hele stillingsbeskrivelsen som frivillig peer her. Du er også velkommen til at kontakte afdelingsleder Thomas Bentzen på mail: thb@hillerod.dk eller telefon 7232 6706.

Informationsmøde på Frivilligcentret
Torsdag den 15. august kl. 14-15.30 holder vi informationsmøde på Frivilligcenter Hillerød, Fredensvej 12c. Her kan du høre mere om, hvad det vil sige at blive frivillig peer-medarbejder og du kan møde medarbejdere fra CUS, som kan fortælle om arbejdet med udsatte borgere og socialpædagogisk støtte. Tilmelding er ikke nødvendig. Der vil være kaffe og te. Du kan læse hele programmet her.

Send en ansøgning
Hvis du vil sende en ansøgning, så kan du her læse jobopslaget på Frivilligjob.dk. Ansøgningen skal sendes til Center for Udvikling og Støtte: Se nederst på denne side og find: “Skriv til CUS”.

Source: Hillerød Kommune – Frivillige peer-medarbejdere

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.