Gør en forskel for indlagte unge på et ungdomspsykiatrisk afsnit

Brænder du for at lave aktiviteter og skabe rammer for hyggeligt samvær med unge? Så har du her muligheden for at blive frivillig i ungdomscaféen Frigear for indlagte unge på Ungdomspsykiatrisk afsnit Roskilde.

Café Frigear på Ungdomspsykiatrisk afsnit Roskilde:

Børne- og Ungdomspsykiatrisk afsnit Roskilde og Ungdommens Røde Kors (URK) søger engagerede frivillige mellem 21 og 30 år til aktiviteter og samvær med unge i Café Frigear på Ungdomspsykiatrisk afsnit. Café Frigear er en frivilligdrevet klub for indlagte unge på et døgnafsnit. Café Frigear skal fungere som et fristed for unge mellem 12 og 18 år, hvor de unge får et afbræk fra hverdagen på afdelingen og få ledt tankerne væk fra sygdom og behandling gennem sjove aktiviteter og samvær med andre unge frivillige fra URK. Caféen har åbent hver torsdag 15.15-17.15.

Café Frigear på Ungdomspsykiatrisk afsnit Roskilde er en del af Ungdommens Røde Kors’ hospitalscaféer, der desuden omfatter unge- og børnecaféer på danske hospitaler og ungecaféer på danske ungdomspsykiatriske afdelinger. Caféerne skal sikre, at ingen sygdomsramte børn og unge føler sig alene midt i en livskrise.

Din indsats er afgørende:                                         

Som frivillig i Café Frigear skal du være med til at skabe rammerne for hyggeligt og afslappende samvær, samt indgå i planlægningen og gennemførelsen af forskellige aktiviteter som fx spilleeftermiddage, film, konkurrencer eller anden underholdning. Du skal være god til samvær med unge mellem 12 og 18 år, udvise empati og forståelse for deres situation, og have overskud til de svære samtaler, hvis behovet opstår.

Vi forventer, at du:

 • Har lyst og overskud til at engagere dig i de unge, mens du er i caféen.
 • Har forståelse og empati for de unges situation
 • Er idérig og kan fx lide at spille spil, bordtennis eller lave kreative ting.
 • Er mellem 21 og 30 år.
 • Kan afsætte 2-3 timer om eftermiddagen 2 gange om måneden, deltage i frivilligmøder og intromøde d. 24/10, kl. 17.
 • Har lyst til at være en del af projektet i min. et år

Hvad kan du forvente?

 • Du vil blive grundigt forberedt på at indgå som frivillig i caféen
 • Du bliver en del af et seriøst projekt, som gør en forskel i de unges hverdag.
 • Du får viden om og indsigt i unges hverdag på en ungdomspsykiatrisk afdeling
 • Du har indflydelse og medansvar og kan være med til at sætte dit præg på caféen
 • Du bliver en del af en frivilliggruppe, som sætter socialt samvær højt.
 • At blive frivillig i Danmarks største humanitære ungdomsorganisation og chancen for at danne og pleje netværk ind i denne.

Det praktiske:

Café Frigear på Ungdomspsykiatrisk afsnit Roskilde drives af frivillige. Afdelingen har ansvaret for de unge indlagte og dermed det overordnede ansvar for caféen. Der afholdes obligatorisk intromøde d. 24/10, kl. 17.

Der afholdes frivilligsamtaler i uge 43.

Vi ser frem til at høre fra dig

Source: Gør en forskel for indlagte unge på et ungdomspsykiatrisk afsnit – frivilligjob.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.