Giv dine erfaringer videre til unge gennem vores mentorordning i Greve 

fr

FrivilligCenter Greve og Greve Kommune samarbejder om at finde voksne mentorer, som har lyst til at støtte unge i kommunen, Vi søger frivillige voksne, der har tid og overskud til at hjælpe en ung i hverdagen.

Mange unge drømmer om at begynde på en uddannelse, få et fritidsjob eller have en mere social og aktiv fritid. Men nogle unge finder det svært at navigere i de mange forskellige muligheder. Nogle unge mangler kontakt til en voksen rollemodel, nogle er vokset op i hjem, hvor der ikke er tradition for at tage en uddannelse, og andre unge er ikke klædt på hjemmefra til at begå sig i nye sammenhænge, som fx en forening kan være. Som frivillig mentor siger du ja til at støtte et ungt menneske i alle disse spørgsmål.

Mentorindsatsen kan bestå i almindeligt samvær og samtale om alverdens emner, som fylder i den unges livsverden, vejledning i at få hverdagen til at fungere, støtte til at finde et job eller en praktikplads og opbakning til at vælge/gennemføre en uddannelse.

Hvordan kan du blive frivillig mentor?

For at blive frivillig mentor vil du blive indbudt til en samtale i Greve Kommune, hvor du vil få mere information om Det Frivillige Mentorkorps. Du vil også blive tilbudt et introduktionskursus. Kurset giver et indblik i de unges udfordringer, samt inspiration og redskaber til at arbejde med de unge.

Som mentor har du lyst til at inspirere, støtte og guide den unge (mentee) til at komme tættere på sine ønsker og mål. Fokus er både på den unges social- og hverdagsliv, arbejde, uddannelse og fritidsaktiviteter såsom fritids- og foreningsliv.

Få flere oplysninger

Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål til, hvad det indebærer at blive frivillig mentor, skal du bare sende en mail, så kontakter vi dig. Brug link herunder.

Kilde: Giv dine erfaringer videre til unge gennem vores mentorordning i Greve – Frivilligjob.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.