Frivillige vil have det sjovt!

Vores nye undersøgelse af danskernes frivillige engagement efterlader ingen tvivl. Vi vil have det sjovt, når vi laver frivilligt arbejde.

”Det handler ikke nødvendigvis om, at man skal gå hjem med latterkramper i maven, men om at det skal give energi at bruge sin fritid på frivilligt arbejde. Når vi oplever, at vi er en del af et fællesskab og samtidig har det sjovt, mens vi arbejder for en sag, så motiverer det os til at fortsætte med at være frivillige,” siger analysekonsulent og koordinator Mette Hjære.

Tre ud fire frivillige i befolkningsundersøgelsen siger, at det er motiverende for deres frivillige engagement, at de har det sjovt, og de er en del af et fællesskab.

“Hvad motiverer dig i det frivillige arbejde? ” Andel, der har svaret ’meget stor’ eller ’stor’ betydning. Procent. Kilde: Tal om det frivillige Danmark: Analyse af befolkningens frivillige engagement  (1:3). Frivilligrapport 2016-2018.

Fokus på fællesskaber

For foreninger, kommuner og andre, der vil tiltrække og fastholde frivillige, handler det altså i høj grad om at sælge ikke bare sagen, men også fællesskabet og den personlige oplevelse til de frivillige.

”Et godt sted at starte er at definere, hvad der er særligt ved det fællesskab, som netop jeres forening eller frivillige netværk kan tilbyde. Jeg ser ofte – og det er helt forståeligt – at det er sagen, der fylder. Men det er vigtigt også at kunne beskrive det helt særlige fællesskab, frivillige bliver en del af, når de træder ind ad døren hos jer. For på den lange bane er det at have det sjovt sammen med andre med til at fastholde frivillige,” siger Mette Wang, der er en del af centrets rådgivningsteam og underviser i rekruttering og fastholdelse af frivillige.

Se hele opslaget her under

Kilde: Ny rapport: Frivillige vil have det sjovt! | Frivillighed.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.