Forsker: Man svigter de svage ved at sløjfe mentorordning – Politik | BT

Det er for tidligt at vurdere effekten af mentorordningen blandt arbejdsløse. Det mener en forsker på området, efter regeringen har meldt ud, at den vil skære ned på ordningen. Hvis man vil dokumentere virkningen af mentorer til arbejdsløse, kræver det tålmodighed. Hvis man drager forhastede konklusioner, risikerer man at tabe en stor gruppe af sårbare mennesker på gulvet. Sådan lyder meldingen Lars Holmboe, der har forsket i mentorordningen ved Roskilde Universitet, efter at regeringen i sit finanslovsudspil har foreslået, at der skal skæres ned på området.

Sidste år valgte den daværende regering at målrette indsatsen, så det særligt var de ressourcesvage borgere, der blev tilbudt en mentor. En strategi, der ifølge finansministeren har slået fejl, og derfor indgår det nu i regeringens finanslovsudspil, at området skal udsættes for en økonomisk barbering. Det skriver Avisen.dk. Det er dog en meget forhastet beslutning, mener Lars Holmboe.

»Hvis man skipper det her projekt nu, kommer man til at tabe vigtig viden, man ellers er på vej til at opnå. Man er ikke gået langt nok ind i at undersøge forløbene, og hvis man virkelig skal forstå virkningen, må man se, hvordan de her borgere har flyttet sig fra A til B over længere tid,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Læs resten i BT:

Kilde: Forsker: Man svigter de svage ved at sløjfe mentorordning – Politik | www.bt.dk

Eller på POLITICO her

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.