Fast mentorstøtte får svage unge under uddannelse

Blandt den halvdel af svage unge, der modtog mentorstøtte i et år under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings forsøg, steg andelen i uddannelse med 30 procent. 

En fast mentor en times tid om ugen sætter en tredjedel flere svage unge i gang med en uddannelse, viser nyt stort forsøg. Mentorordningen får også flere svage unge i beskæftigelse.En ugentlig snak med en mentor om hverdagens udfordringer får flere svage unge til at starte på en uddannelse eller anskaffe sig et arbejde.    

Det viser et nyt forsøg, foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der har gennemført et nyt stort forsøg med 2.593 svage unge mellem 18 og 29 år fra 13 kommunale jobcentre.Blandt den halvdel af dem, som fik mentorstøtte, steg andelen i uddannelse med 30 procent, mens andelen i beskæftigelse steg med 40 procent.Plads til lokale prioriteringer. Kommunerne, som deltog i forsøget, fik penge til at ansætte mentorer i et år. Siden har det været op til kommunerne, om de ville fortsætte med mentorordningen.Selvom evalueringen viser, at mentorstøtte til svage unge virker, kommer der hverken flere penge eller en lov, der pålægger kommunerne at bruge mentorer, fastslår beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S)

“I det øjeblik, jeg siger, at kommunerne skal have mentorer, så koster det en bondegård. Men jeg håber, at kommunerne læser evalueringen med interesse,” siger han til avisen.dk

Kilde: Fast mentorstøtte får svage unge under uddannelse

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.