For første gang nogensinde kan du nu få overblik over peer-indsatser på hele Sjælland. I en skøn blanding af lønnede og frivillige peer-indsatser & recovery-kurser, er det hele nu samlet i hæftet “Peer – hvad er det?” (2017).
Siden det nationale MB projekt blev gennemført i 2004-2007, er antallet af tilbud, hvor peer-støtte indgår, vokset drastisk de senere år. I dag kan du møde peers på et lukket afsnit på hospitalet, på et bosted i kommunen og på et selvhjælpskursus i for eksempelvis angst og depression.
Men udviklingen betyder også, at det for mange er blevet vanskeligere at overskue, hvad en peer er, og hvad der er forskellen er på de forskellige slags peer-støtte.
For at skabe et overblik over peer-indsatserne på Sjælland, er vi 11 forskellige peer-tilbud, der er gået sammen om at lave en fælles oversigt til dig, der måske gerne vil være peer, eller som overvejer at have peers i din organisation.
Selvom vi hedder noget forskelligt og har typisk fokus på forskellige ting i hverdagen, arbejder vi allesammen for det samme: At give levede erfaringer videre for at støtte mennesker med psykiske vanskeligheder i at komme sig.
Vores oversigt skal helt konkret give dig svar på:
- hvor møder man os?
- hvad laver vi?
- hvem kan blive peer i den enkelte indsats?
- hvordan klæder vi folk på til opgaven?
Derudover har vi også samlet den vigtigste viden & begreber i hæftet, så du – alt i alt – skulle føle du har et bedre overblik, når du har læst hæftet.
Du kan downloade det her:
Kilde: Få overblik over peer-indsatser på Sjælland – Peer-Støtte i Region Hovedstaden