Exit: Om Café Exit

Café Exit er en forening, som ønsker at støtte ex-indsatte og indsatte, som under fængselsopholdet beslutter sig for at starte på en frisk. Café Exit har en række tilbud, som spænder fra uformelt, hyggeligt samvær over beskæftigelsesprojekt og gældsrådgivning til samtaler med terapeut og psykolog. Målet er at skabe nye netværk og hjælpe indsatte og ex-indsatte til at leve som aktive mennesker uden kriminalitet.

Helhedsorienteret arbejde

Vores mål er at hjælpe hele mennesket. Det handler ikke blot om at få et job, et nyt netværk eller et sted at bo. Tingene hænger sammen, og målet er at hjælpe det enkelte menneske til at tage ansvar for sit eget liv og til at arbejde med de udfordringer, som kommer. Derfor er der et varieret udbud af tilbud i Café Exit, så det enkelte menneske kan vælge det, der passer ind i vedkommendes situation.

Privat initiativ

Café Exit er oprettet i 2007 på initiativ af Fangekoret, præster fra Vestre Fængsel og Apostelkirken og drives som en selvstændig forening. Apostelkirkens sognepræst, Niels Nymann Eriksen, er formand for Café Exits bestyrelse.

Penge fra puljer og fonde

Café Exits arbejde finansieres af midler fra offentlige puljer og private fonde. Café Exit har modtaget økonomisk støtte fra bl.a. TrygFonden, A.P. Møller Fonden, Ole Kirks Fond, Velux-fonden, Folkekirkens Udviklingsfond, flere puljer under Socialministeriet, Arbejdsmarkedsstyrelsen, Københavns Kommune, Odense Kommune, Aarhus Kommune, Vesterbro Lokaludvalg m.fl.

Medarbejdere og frivillige

Takket være den økonomiske støtte har det været muligt at ansætte medarbejdere til en stor del af arbejdet i Café Exit. Samtidig er der tilknyttet mange frivillige, som udfører mange vigtige opgaver – f.eks. som mentorer, caféværter m.v.

Kilde: Exit: Om Café Exit

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.