Esbjergs erhvervsledere hjælper unge videre i enten uddannelse eller jobsøgning i erhvervsmentorordningen, hvor de unge får en livline udenfor jobcentret og Uddannelseshuset, der står for ordningen.
ESBJERG: Det er vidt forskelligt, hvilke udfordringer de unge, som bliver hjulpet igennem erhvervsmentornetværket har. Det kan både være unge, der har brug for hjælp til at holde fast i en uddannelse. Unge, der er uafklaret omkring, hvilket erhverv de gerne vil arbejde med eller jobsøgende unge. Men ens for dem alle er, at de via UddannelsesHuset bliver hjulpet videre af en erhvervsleder, som har et stort privat netværk og derfor kan hjælpe med at åbne nye døre for de unge.
Hos UddannelsesHuset, der er en del af Esbjerg Kommunes indsats for at få unge videre i uddannelse, oplever de stor efterspørgsel efter deres erhvervsmentornetværk, og selvom ordningen er forholdsvis ny, ser de allerede gode resultater hos de unge, der er med.
– Det er endnu for tidligt at evaluere fuldt ud på ordningen, men vores oplevelser er, at forløbene har været uddelt positive, forklarer Trine Frydendal Pedersen, Uddannelseskoordinator i UddannelsesHuset.
Samler trådene
Uddannelseshusets er koordinator for erhvervsmentor tilbuddet. De finder et match mellem den unge og en erhvervsmentor fra netværket, og hjælper med at stable det første møde på benene. Herefter er mentor og mentee, der selv aftaler rammerne for samarbejdet.
– Som erhvervsmentor får man tilsendt en kort beskrivelse af den unge. En profil, uddannelsesønsker, eventuelle barrierer og særlige behov osv. Man har altid ret til at sige nej til en opgave, understreger Trine Frydendal Pedersen. Der i øjeblikket har otte aktive mentorforløb kørende.
Kilde: Dagbladet Vestkysten